Infrastructură

Cetatenii comunei Fantanele beneficiaza de retea de alimentare cu apa potabila, iar sistemul de distributie a energiei electrice acopera practic toate gospodariile comunei.. Exista retele de telefonie fixa si un releu pentru telefonie mobila(Cosmote), iar locuitorii au acces la serviciile de cablu TV si Internet..

Institutiile ce deservesc locuitorii comunei ,asigura populatiei serviciile necesare: Oficiul Postal, Cabinet Medical Individual , o prioritate pentru sanatatea locuitorilor, o farmacie, punct farmaceutic veterinar

Activitatea de ordine publica este asigurata si prin infiintarea in cursul anului 2010 a Politiei Comunitare.

Invatamantul prescolar , primar si gimnazial se desfasoara in cadrul scolii cu clasele I-VIII Fantanele. La ciclul prescolar sunt 28 elevi, la ciclul primar sunt 31 elevi , iar la gimnaziu invata- 45 elevi.

Pentru viitor avem urmatoarele proiecte:

– canalizare si statie de epurare;

– introducerea gazului metan;

– asfaltarea drumurilor comunale;

– constructia unui camin cultural nou;

– impadurirea a 83 ha a unor terenuri neproductive- lucrari in curs de executare;

– alte proiecte utile si necesare unei dezvoltari economice si sociale a comunei noastre.

Colaborarea si parteneriatul, simtul civic, respectul si dragostea fata de comuna sunt vitale pentru dezvoltarea localitatii noastre.

Suntem constienti ca rezultatele vor aparea in timp si datorita actiunilor noastre convergente. Aceste actiuni trebuie sa aiba doua elemente esentiale: oamenii, pentru care si impreuna cu care lucram, dar si calitatea in tot ceea ce facem, ca o garantie a durabilitatii demersurilor noastre.